Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search

Ressenya literària: ‘Les fades dels contes’

Parietes / General  / Ressenya literària: ‘Les fades dels contes’

Ressenya literària: ‘Les fades dels contes’

Les fades dels contes

Xavier López Murtra

Il·lustracions de Míriam Jaques Grau

Círculo Rojo editorial

Les dues nenes van créixer i es van fer grans, però no van perdre mai la il·lusió de viatjar a través dels contes”. Amb l’Alba i la Laia serem les fades dels contes. Amb elles ens transportaran a tots els possibles racons imaginats i somniats dels contes, dels llibres i sobretot, de les seves històries narrades. 

Xavier López Murtra i les il·lustracions de Míriam Jaques ens endinsarem en aquestes històries que narren l’aventura d’aquestes dues germanes a partir dels viatges que llegeixen. Un llibre/conte il·lustrat titulat ‘Les fades dels contes’. Un projecte que va sorgir fa dos anys quan el paretà López Murtra va començar a escriure aquesta història inspirant-se en les seves filles i la seva gran afició a la lectura i la màgia que poden realitzar aquestes lectures. Aquest llibre té el punt important de les grans il·lustracions de la Míriam Jaques, que donen un element visual clau per ser part del llibre. Una narració en forma d’imatges i text, binomi interessant per als lectors i lectores infantils de ‘Les fades dels contes’.

Aquesta història fascinant i trepidant a més és una aventura solidària, ja que els beneficis dels drets d’autors de la venda del conte es destinen al laboratori d’investigació del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i ho fa de la mà de la Lluita d’Arnau. Recordem que l’Arnau, al seu moment va ser diagnosticar d’histiocitosi, i aquestes iniciatives fan que la lluita no pari, no decaigui i la investigació sigui un element principal dels temps que vivim. 

Tornem a l’Alba i la Laia, les dues germanes que experimenten en primera persona un viatge instantani a la història que el seu pare explica i llegeix. Aquest camí en forma d’aventura dura solament un minut (temps que a vegades pot ser molt poc, altres, suficient, o a vegades una eternitat), però aquest temps en aquest moment és el necessari per poder crear històries trepidants, plenes d’anècdotes, amb viatges a tots els racons possibles. Però realment a tothom que és aficionat a la literatura, tinguis l’edat que tinguis, ens agradaria ser l’Alba o la Laia i poder viatjar a aquell llibre desitjat, i més poder fer-ho juntament amb una persona que estimes. Per tant, ens quedarà les lectures i els somnis per fer realitat aquesta creació d’aventures.

En aquest sentit, les dues germanes aconseguiran transmetre el seu poder a altres nens i nenes. I quantes vegades no hem assegut i escoltat el poder que tenen els llibres a la biblioteca Can Rajoler o Can Butjosa de Parets del Vallès en l’Hora del Conte i ens ha fet transportar a aventures fascinants que com a nen o nena ens feia viatjar a un lloc que no era Parets i formar part d’aquella història. 

La majoria de les persones que caminin darrere meu seran nens i nenes, així doncs mantindré els passos Curts” (Hans Christian Andersen)

Carles Toribio

Director del Centre d'Estudis Locals Parietes de Parets del Vallès. Historiador i crític de l'art

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.