Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search

Fotografies antigues Sant Esteve de Parets

Parietes / General  / Fotografies antigues Sant Esteve de Parets

Fotografies antigues Sant Esteve de Parets

Un dels grans edificis de la nostra vila és l’església de Sant Esteve. En aquest petit article adjuntem algunes de les fotografies de restauració i construcció del nou temple.

Les tropes de Felip V incendiaren el temple l’any 1704 durant la Guerra de Successió. Aquest no va ser l’únic incendi que va patir l’església, doncs el 21 de juliol de 1936 va ser destruït gairebé en la seva totalitat pel foc. De l’antic temple només va restar en peu l’absis central i alguns fragments de murs, que es van integrar en la nova construcció, feta en estil neoromànic.

Les primeres notícies d’un temple dedicat a Sant Esteve en aquest indret, daten de l’any 904, quan va ser consagrada una església per Teodoric. Aquest document es va conservar fins la Guerra Civil. Actualment només es disposa d’una còpia realitzada en el segle XVIII.

L’absis conservat correspon a l’església del segle XI, construïda en estil llombard. Aquest està decorat amb parelles d’arcs cecs separades per lesenes, En la part central s’obre una finestra de doble esqueixada.

Carles Toribio

Director del Centre d'Estudis Locals Parietes de Parets del Vallès. Historiador i crític de l'art

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.