Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search
 

Qui Som

Descobreix la història del nostre poble

Parietes, Centre d’Estudis Locals

Any 2007, moment que neix el Centre d’Estudis Locals Parietes amb l’objectiu de millorar el coneixement de la història de Parets, amb un important pes de la recerca del notre entorn.

El mot Parietes, que dóna nom al Centre d’Estudis Local i a l’òrgan de difusió, la revista, ha estat triat perquè hem pensat que aquesta antiga vil.la milcentenària, que era una de les deu que existien en el moment de la consagració de l’església de Sant Esteve de Parets, ha estat el que ha donat el topònim del nostre poble.

Potser la fugacitat del pas del temps ens fa oblidar una mica la nostra història, d’on venim, tot allò que ens han transmès generació rere generació i aquella saviesa popular que no hem d’oblidar, sinó al contrari fer-la nostra. Cal mirar enrere per continuar cap endavant amb pas ferm i per això des del Centre d’Estudis Locals Parietes fem una reflexió i ens posem a analitzar aquesta riquesa cultural que tenim en el nostre poble.

Descobreix la història del nostre poble

L’equip Parietes

Els butlletins Parietes són possible gràcies a la col.laboració de gent anònima amb l’aportació desinterssada de material històric (relats, textes, fotografies, etc…) que, sense ànim de lucre, volen donar a conèixer la història del poble de Parets del Vallès. Des de Parietes recollim i n’editem els butlletins per tal de difondre aquest material. Des d’aquí volem donar les gràcies a tots ells que han aportat aquest granet d’informació històrica. A tots ells moltes gràcies.

Carles Toribio

President Centre d'Estudis Locals Parietes

Historiador i crític d'art. Al Centre d'Estudis Parietes des del 2013

Rosa Martí

Tresorera CEL Parietes

Llicènciada en Ciències Químiques, Dret i Farmàcia

Joan Volart

Secretari

Diplomat en magisteri. Des de l'inici al CEL Parietes. Ex-president del Cel Parietes

Antoni Puig

Vocal

Extreballador de la Linera. Des de l'inici al CEL Parietes

Joan Sanz

Vocal

Graduat en Relacions Laborals. A la Parietes des del 2020

Josep Puig

Vocal

Extreballador de la Linera. Des de l'inici al CEL ParietesVocals

Tampoc seria possible la realització i posterior distribució dels butlletins Parietes sense la col.laboració en la realització dels butlletins que són:

Editat per: Centre d’Estudis Locals PARIETES
Número d’inscripció: 31584/1
Data d’inscripció: 31/01/2006

Corrector: Carles Toribio
Logotip: Lluís Miras Composició i Muntatge: Esteve Conill i Ferran Vidal
Desenvolupament web: mimmic.net
Adreça de contacte: hola@parietes.com

Dipòsit legal: B-13229-2008
ISSN: 2013-1763
Impressió: Impremta Galobart (IG Santa Eulàlia)