Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search

Ressenya literària: ‘Pajaros en la piel’

Parietes / General  / Ressenya literària: ‘Pajaros en la piel’

Ressenya literària: ‘Pajaros en la piel’

PÁJAROS EN LA PIEL
Laura Pallarés
Libros Indie

Laura Pallarés és una paretana que des de sempre escriu, li agrada llegir, escriure i escoltar música. Un dels grups preferits seu són el Beatles tot i que no són pas de la seva època perquè és molt jove. Els considera, el que són, uns clàssics.

Recentment ha presentat la novel·la “Pájaros en la piel”, es llegeix amb molta facilitat, és un relat que enganxa, pocs personatges, ben col·locats i que apareixen quan cal i ben caracteritzats. El tema que planteja és l’incest, una noia, la Júlia, que viu amb una tieta moderna, la Manuela, però protectora cap a ella, coneix un dia el seu pare. Viu amb la tieta perquè la seva mare ha mort, el seu pare, en Joseph, és dels països nòrdics, és un pintor reconegut i amb un físic molt atractiu. En Joseph havia tingut una relació esporàdica amb la mare de la Júlia però mai havia sabut del naixement de la seva filla. Els pares d’en Joseph li havien amagat les cartes que la mare de la Júlia li havia enviat.

Quan moren els pares d ́en Joseph es quan descobreix lescartes i vol conèixer la seva filla. Quan es coneixen ella té 20 anys i ell 37, tots dos molt joves. La filla físicament s’assembla molt a la seva mare. Planteja un cas d’incest entre pare i filla, després d’un procés d’atracció física mútua entre ells. Els diàlegs són molt frescos. Viuen una relació d’amor i de culpa posant de relleu el difícil que són les relacions humanes, també els sentiments que les persones tenim i que es poden despertar en nosaltres. I com de difícil és de vegades que les normes establertes s’adeqüin a casos concrets i com de difícils som cada un de nosaltres en les relacions amb els demés. I ser apassionadament lliure en alguns casos és molt difícil.

Un altre personatge important a la novel·la és un dels amics de la Júlia, en Pablo. És, en realitat, el seu amic de confiança que sempre l’escolta i entén tots els seus problemes i a qui li pot explicar tot, ja que la tieta, tot i ser de mires obertes, hi ha temes amb els quals es mostra més cauta.

En el relat apareixen citades moltes cançons, degut a que la Laura és una gran aficionada a la música i aprofita per col·locar-les adequadament en el text. També cita diversos autors que segurament són els seus preferits i fa que siguin els escollits pels seus personatges.

Llegiu la novel·la, us agradarà.

 

 

 

Carles Toribio

Director del Centre d'Estudis Locals Parietes de Parets del Vallès. Historiador i crític de l'art

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.